Tips voor het verwijderen van rode wijnvlekken

Gemorste rode wijn

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: zit je net lekker met vrienden aan de rode wijn, valt er een glas om. Een grote vlek in jouw kleding, het tafelkleed of misschien zelfs in de bank. Rode wijnvlekken zijn erg vervelend, maar gelukkig niet onbehandelbaar. Veel mensen denken dat er niets te doen is aan een vlek die ontstaat door rode wijn maar niets is minder waar. Met onze tips verdwijnen rode wijnvlekken uit kleding, tapijten of meubels. Ook vertellen we je meer wat je absoluut niet moet doen in het geval van een rode wijnvlek.

 

Wat je vooral niet moet doen bij een rode wijnvlek

Er zijn behoorlijk wat fabels in de wereld gebracht over wat je moet doen als je rode wijn hebt geknoeid. Wist je bijvoorbeeld dat strooien met zout helemaal niet helpt? Uit onderzoek blijkt dat zout niets doet met een rode wijnvlek, omdat er zout wordt gebruikt om textiel te kleuren. Ook het bewerken met witte wijn heeft geen zin; in sommige gevallen maak je de vlek zelfs alleen maar erger! Wrijf tot slot ook nooit in de rode wijnvlek. Op die manier wordt de vlek juist groter en dat is iets wat je absoluut niet wilt. Klassieke methodes en middeltjes werken dus vaak averechts.

 

Wat kun je wel doen om een rode wijnvlek te verwijderen?

Natuurlijk kun je zelf wel iets doen om de vlek te verminderen. Houd er rekening mee dat een rode wijnvlek nooit helemaal verdwijnt met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Laat de vlek weken in lauw water met baking soda. Zit de vlek in een witte stof? Dan kun je ook gebruik maken van een sopje met waterstofperoxide. Dit middel zorgt ervoor dat de rode kleur verdwijnt. Als je er zeker van wilt zijn dat jouw kledingstuk er weer zoveel mogelijk als vanouds uit komt te zien, is het aan te raden om het naar de wasserij of stomerij te brengen.

 

Bij rode wijnvlekken naar de wasserij of stomerij

Een kwalitatieve wasserij en stomerij, zoals Stomerij Pamba reinigt op twee manieren: chemisch reinigen en natwassen. Als professionals weten wij precies wat we moeten doen met uw kledingstuk of tafelkleed. Het blijft altijd de vraag of de rode wijnvlekken er helemaal uit zullen gaan. Schakel in ieder geval zo snel mogelijk hulp in nadat de rode wijnvlek in een bepaalde stof is gaan zitten, zodat er direct wat aan gedaan kan worden.

Stomerij Pamba in Amsterdam helpt je graag bij het verwijderen van rode wijnvlekken. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel; je ziet jouw eigendommen zo snel mogelijk dan ook weer terug als nieuw. Neem dus contact met ons op als je op zoek bent naar een betrouwbare wasserij en stomerij in Amsterdam.

cashmere laten reinigen

Cashmere laten reinigen

Cashmere staat bekend om zijn zachtheid en luxueuze uitstraling. Bij Pamba Textielreiniging begrijpen we als geen ander de waarde van deze luxe stof. Daarom bieden wij een speciaal reinigingsproces dat is afgestemd op de unieke behoeften van cashmere. Wil jij je cashmere kledingstuk laten

Lees meer
Samenwerking 1/OFF Paris (re)made

Samenwerking 1/OFF Paris

Deze week zijn wij opnieuw met veel plezier een samenwerking aangegaan met met 1/OFF Paris (re)made. 1/OFF is een modelabel waar het recyclen van kleding centraal staat. De visie van dit innovatieve bedrijf is dat modeartikelen niet langer wegwerpbaar zijn, maar onderdeel uitmaken van een

Lees meer
× Whatsapp