Veemarkt 47, Amsterdam
Neem contact met ons op:
Neem contact met ons op:
Veemarkt 47, Amsterdam
Home / Single Post

Single Post

Gemorste rode wijn
22 nov
Posted by:  Stomerij Pamba

Tips voor het verwijderen van rode wijnvlekken

U hebt het vast wel eens meegemaakt: zit u net lekker met vrienden aan de rode wijn, valt er een glas om. Een grote vlek in uw kleding, het tafelkleed of misschien zelfs in de bank. Rode wijnvlekken zijn erg vervelend, maar gelukkig niet onbehandelbaar. Veel mensen denken dat er niets te doen is aan een vlek die ontstaat door rode wijn maar niets is minder waar. Met onze tips verdwijnen rode wijnvlekken uit uw kleding, tapijten of meubels. Ook vertellen we u meer wat u absoluut niet moet doen in het geval van een rode wijnvlek.

Wat u vooral niet moet doen bij een rode wijnvlek

Er zijn behoorlijk wat fabels in de wereld gebracht over wat u moet doen als u rode wijn hebt geknoeid. Wist u bijvoorbeeld dat strooien met zout helemaal niet helpt? Uit onderzoek blijkt dat zout niets doet met een rode wijnvlek, omdat er zout wordt gebruikt om textiel te kleuren. Ook het bewerken met witte wijn heeft geen zin; in sommige gevallen maakt u de vlek zelfs alleen maar erger! Wrijf tot slot ook nooit in de rode wijnvlek. Op die manier wordt de vlek juist groter en dat is iets wat u absoluut niet wilt. Klassieke methodes en middeltjes werken dus vaak averechts.

Wat kunt u wel doen om een rode wijnvlek te verwijderen?

Natuurlijk kunt u zelf wel iets doen om de vlek te verminderen. Houd er rekening mee dat een rode wijnvlek nooit helemaal verdwijnt met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Laat de vlek weken in lauw water met baking soda. Zit de vlek in een witte stof? Dan kunt u ook gebruik maken van een sopje met waterstofperoxide. Dit middel zorgt ervoor dat de rode kleur verdwijnt. Als u er zeker van wilt zijn dat uw kledingstuk er weer zoveel mogelijk als vanouds uit komt te zien, is het aan te raden om het naar de wasserij of stomerij te brengen.

Bij rode wijnvlekken naar de wasserij of stomerij

Een kwalitatieve wasserij en stomerij, zoals Stomerij Pamba reinigt op twee manieren: chemisch reinigen en natwassen. Als professionals weten wij precies wat we moeten doen met uw kledingstuk of tafelkleed. Het blijft altijd de vraag of de rode wijnvlekken er helemaal uit zullen gaan. Schakel in ieder geval zo snel mogelijk hulp in nadat de rode wijnvlek in een bepaalde stof is gaan zitten, zodat er direct wat aan gedaan kan worden.

Stomerij Pamba in Amsterdam helpt u graag bij het verwijderen van rode wijnvlekken. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel; u ziet uw eigendommen zo mogelijk dan ook weer terug als nieuw. Neem dus contact met ons op als u op zoek bent naar een betrouwbare wasserij en stomerij in Amsterdam.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Comment

Contact

  • Veemarkt 47
    1019 DA Amsterdam
  • Ma - Vrij: 08:00 - 17:00
    Za: 09:00 - 14:00
  • info@pamba.nl
  • 020 - 694 92 36
Neem contact op
Neem contact op
× Whatsapp