Wasservice aan huis

Het in orde maken van de was kost veel tijd, aandacht en zorg. Het nare van de was doen, is dat het steeds weer blijft terugkomen. De bodem van de wasmand is nooit in zicht. Ook het geluid van de wasmachine en/of de droger kan bij veel mensen “op de zenuwen werken”. Een droger is dan nog een luxe, wat te denken van al die ongezellige wasrekken die overal en altijd in de weg staan. Waarom wassen of reinigen we eigenlijk zelf onze kleding als er voor ons een goede en professionele textielreiniger in Amsterdam klaar staat? Zeker nu ook uit onderzoek is gebleken dat het wassen en reinigen van kleding door een professionele textielreiniger en stomerij milieuvriendelijker is dan het wassen thuis. 

Pamba Textielreiniging werkt samen met WasSnel. WasSnel is een ophaalstomerij voor particulieren, bedrijven en instellingen. Zij komen uw stoom- en/of wasgoed ophalen en bezorgen op een door u gekozen dag en tijdstip. Wij stomen, wassen, strijken en vouwen uw beddengoed, waszak, kleding en gordijnen. Op deze manier maakt u gebruik van de bekende service en kwaliteit van Pamba Textielreiniging en het gemak en de flexibiliteit van WasSnel. 

Via WasSnel.nl kunt u zelf de ophaal- en bezorgmomenten selecteren, zowel de dag als het tijdstip. Zo ook welke producten u wilt laten wassen en/of stomen. U kunt kiezen uit beddengoed, waszak, kleding en/of gordijnen. Uw textiel wordt binnen 24 uur geretourneerd, zondag voorbehouden. 

Wanneer u bedrijfsmatig vaker en een grotere hoeveelheid textiel wilt laten reinigen, bespreken wij graag met u de mogelijkheden.   

Hebt u interesse in de mogelijkheden van het reinigen door Pamba van uw (bedrijfs)textiel? Neem dan contact met ons op. We zijn als bedrijf aangesloten bij de brancheorganisatie voor stomerijen NETEX en zijn in het bezit van het Milieu- en Kwaliteitscertificaat.

Gordijnen en interieurtextiel wassen of stomen

Linnen gordijnen

Iedereen houdt van fris gewassen, schoon textiel. Of het nu gaat om kleding, beddengoed, gordijnen, vitrages of om interieurtextiel. Wassen is echter niet altijd de beste manier. Vooral gordijnen en interieurtextiel zijn vaak lastig te reinigen. Ten eerste zijn ze meestal moeilijk hanteerbaar door de grootte en/of de hoeveelheid, maar ook is het materiaal niet altijd bedoeld om met water behandeld te worden en is daarnaast het drogen een probleem.

Voor hotels en bedrijven, maar ook voor u als particulier, is het daarnaast geen doen om al het (bedrijfs)textiel, gordijnen, vitrages etc. in eigen beheer te reinigen. Er zou geen tijd overblijven voor de werkzaamheden die tot de ‘corebusiness’ van deze bedrijven behoren.

Nu is de ‘corebusiness’ van Pamba Textielreiniging al meer dan 50 jaar het reinigen van onder meer bedrijfswas, gordijnen en interieurtextiel. Vanuit onze centrale productie aan de Veemarkt in Amsterdam, bedienen we talloze bedrijfsmatige klanten, met onze milieuvriendelijke reinigingsmethoden.

Wassen of stomen?

De stof waarvan gordijnen, of ander interieurtextiel, gemaakt is, is doorslaggevend voor de manier waarop we reinigen. Een aantal stoffen, waaronder velours waar bijvoorbeeld veel verduisterende gordijnen van gemaakt zijn, worden het beste chemisch gereinigd, omdat ze erg gevoelig zijn voor water. Voor stoffen als katoen, is wassen dan vaak wel weer de beste optie. Uiteraard besteden we dan ook extra aandacht aan het goed drogen van het materiaal. Bij Pamba reinigen we ook gordijnen voorzien van een speciale verduisterende coating.

De mogelijkheden

Gordijnen, bedrijfstextiel en interieurtextiel halen we bij onze zakelijke klanten op. Particuliere klanten vragen we hun textiel op locatie bij ons te komen brengen. Wij zorgen er uiteraard voor dat al het textiel weer op en top schoon wordt.

Als dit gewenst of nodig is, zorgen wij er – samen met een daarin gespecialiseerde partner – voor dat het textiel na reinigen (weer) brandwerend wordt gemaakt. Hiervoor ontvangt u van ons altijd een certificaat als bewijs.

Hebt u interesse in de mogelijkheden van het reinigen van uw (bedrijfs)textiel door Pamba? Neem dan contact met ons op. We zijn als bedrijf aangesloten bij de brancheorganisatie voor stomerijen NETEX en zijn in het bezit van het milieu- en Kwaliteitscertificaat.

De stomerij voor uw bedrijfskleding, 100% service

Bedrijfsauto Pamba

(Bedrijfs)kleding goed onderhouden is erg belangrijk als u wilt dat uw kleding mooi blijft en lang meegaat. Dat betekent dat kledingstukken niet altijd gebaat zijn bij regelmatige wasbeurten, het maakt ze vaal of afgewassen, soms krimpen ze en lang niet alle vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Door het stomen (chemisch reinigen) worden kledingstukken op een andere manier gereinigd dan met water en wasmiddel. Bij stomen wordt namelijk gebruikgemaakt van vloeistoffen die vuil en vlekken, zoals olie en vet, veelal verwijderen.

Milieuvriendelijk

Door deze andere manier van reinigen behouden natuurlijke vezels, maar ook stoffen als polyester, hun oorspronkelijke vorm en kleur. Dit gebeurt met producten die minder schadelijk zijn voor het milieu dan producten die door de particulier gebruikt worden. De (bedrijfs)kleding wordt altijd met zorg behandeld en u hebt er geen omkijken naar. U hoeft het alleen nog maar terug in de kast te hangen of te leggen. En maakt u gebruik van onze haal-/brengservice, dan halen we al uw (bedrijfs)kleding op en bezorgen we die ook weer bij u op het bedrijf.

Waarom stomen in plaats van wassen?

Thuis, maar ook op de werkvloer, wil dit niet altijd lukken, maar een professionele stomerij krijgt de meeste vlekken en geurtjes doorgaans zonder problemen uit alle soorten kleding. Weggooien is dus in de meeste gevallen niet nodig, als u denkt dat bepaalde vlekken niet meer uit uw kleding gaan. Wij lossen het in het merendeel van de gevallen prima voor u op.

Grote items, zoals gordijnen, tapijten, hoezen en dekbedden zijn in een wasmachine moeilijk te reinigen, maar voor een professionele stomerij is dit een fluitje van een cent. 

Naast het gemak van het niet zelf hoeven wassen, strijken en vouwen, blijft kleding die gestoomd is echt langer mooi. De kleuren blijven langer bewaard en u bespaart veel geld, omdat u niet altijd iets nieuws hoeft aan te schaffen.

100% service

Bij stomerij Pamba in Amsterdam halen en brengen we al uw (bedrijfs)kleding. Of u nu al uw bedrijfskleding door ons wilt laten stomen, of wilt laten wassen. We leveren 100% service tegen een zeer acceptabele prijs. Uw kleding blijft als nieuw en u bespaart veel tijd, die u aan andere zaken kunt besteden omdat u niet zelf hoeft te wassen, te strijken en te vouwen.

Uw kleding laten stomen of wassen in de omgeving van Amsterdam? Bij Stomerij Pamba kunt u rekenen op de allerbeste service!

Bedrijfskleding: weer fris het nieuwe jaar in

Witte was

We zijn net het nieuwe jaar ingegaan en velen van ons maken goede voornemens, misschien u ook wel. Misschien denkt u erover na dat uw bedrijfskleding aan een wasbeurt toe is en stelt u zich voor hoe uw werknemers 2020 beginnen in fris gewassen of gestoomde bedrijfskleding. Het realiseren van dit goede voornemen is niet zo moeilijk, lees hier hoe u dat doet en waarom frisse, schone bedrijfskleding zo belangrijk is.

Waarom uw kleding professioneel laten wassen?

Uw werknemers zijn het visitekaartje van uw bedrijf. Of ze nu zichtbaar zijn voor anderen of achter de schermen hun werk doen, als zij er goed gekleed en fris uitzien, straalt dat effect af op uw hele organisatie. Daarnaast draagt het ook nog eens bij aan de gezondheid en de tevredenheid van uw mensen op de werkvloer. Nu kunt u natuurlijk een eigen wasmachine aanschaffen en uw was zelf (laten) reinigen, maar wist u dat als u uw was professioneel laat reinigen dat tot vijf keer milieuvriendelijker en tot drie keer energiezuiniger gebeurt? Hiermee kunt u zelfs tot 67% energie besparen. Naast een besparing op de arbeidskosten van iemand die de was zal moeten doen een reden temeer om het reinigen van uw bedrijfskleding uit te besteden.

Wat zijn de voordelen?

We zeiden het al; uw werknemers zijn het visitekaartje van uw bedrijf en met schone frisse kleding laat u direct een professionele indruk achter bij uw klanten – of uw bedrijf nu werkzaam is in de automotive, in de horeca of in de voedingsindustrie. Eisen aan hygiëne en (voedsel)veiligheid worden steeds strenger en het wordt steeds belangrijker dat uw medewerkers altijd gekleed gaan volgens de in de branches geldende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften. Hier hoort uiteraard schone, frisse en ook veilige kleding bij. Als u voor het nieuwe jaar uw bedrijfskleding professioneel wilt laten reinigen, denk dan eens aan Pamba Textielreiniging in Amsterdam. Bij ons kunt u, afhankelijk van de eigenschappen van het textiel, uw bedrijfskleding laten stomen of wassen. Ieder kledingstuk vraagt om een speciale behandeling met de juiste apparatuur, de goede watertemperatuur en de juiste dosering van reinigingsmiddel. Alles heeft invloed op de duurzaamheid van uw textiel, zelfs de manier van mangelen en drogen spelen hierbij een rol. Bij Pamba hebben we al meer dan 45 jaar ervaring waardoor we u kunnen garanderen dat uw medewerkers in uw schone bedrijfskleding fris en blij aan het nieuwe jaar beginnen

Tips voor het verwijderen van rode wijnvlekken

Gemorste rode wijn

U hebt het vast wel eens meegemaakt: zit u net lekker met vrienden aan de rode wijn, valt er een glas om. Een grote vlek in uw kleding, het tafelkleed of misschien zelfs in de bank. Rode wijnvlekken zijn erg vervelend, maar gelukkig niet onbehandelbaar. Veel mensen denken dat er niets te doen is aan een vlek die ontstaat door rode wijn maar niets is minder waar. Met de tips uit dit artikel kunt ook u mogelijk rode wijnvlekken verwijderen uit kleding, tapijten of meubels. Ook vertellen we u meer wat u absoluut niet moet doen in het geval van een rode wijnvlek.

Wat u vooral niet moet doen bij een rode wijnvlek

Er zijn behoorlijk wat fabels in de wereld gebracht over wat u moet doen als u rode wijn hebt geknoeid. Wist u bijvoorbeeld dat strooien met zout helemaal niet helpt? Uit onderzoek blijkt dat zout niets doet met een rode wijnvlek, omdat er zout wordt gebruikt om textiel te kleuren. Ook het bewerken met witte wijn heeft geen zin; in sommige gevallen maakt u de vlek zelfs alleen maar erger! Wrijf tot slot ook nooit in de rode wijnvlek. Op die manier wordt de vlek juist groter en dat is iets wat u absoluut niet wilt. Klassieke methodes en middeltjes werken dus vaak averechts.

Wat kunt u wel doen om een rode wijnvlek te verwijderen?

Natuurlijk kunt u zelf wel iets doen om de vlek te verminderen. Houd er rekening mee dat een rode wijnvlek nooit helemaal verdwijnt met huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Laat de vlek weken in lauw water met baking soda. Zit de vlek in een witte stof? Dan kunt u ook gebruik maken van een sopje met waterstofperoxide. Dit middel zorgt ervoor dat de rode kleur verdwijnt. Als u er zeker van wilt zijn dat uw kledingstuk er weer zoveel mogelijk als vanouds uit komt te zien, is het aan te raden om het naar de wasserij of stomerij te brengen.

Bij rode wijnvlekken naar de wasserij of stomerij

Een kwalitatieve wasserij en stomerij, zoals Stomerij Pamba reinigt op twee manieren: chemisch reinigen en natwassen. Als professionals weten wij precies wat we moeten doen met uw kledingstuk of tafelkleed. Het blijft altijd de vraag of de rode wijnvlekken er helemaal uit zullen gaan. Schakel in ieder geval zo snel mogelijk hulp in nadat de rode wijnvlek in een bepaalde stof is gaan zitten, zodat er direct wat aan gedaan kan worden.

Stomerij Pamba in Amsterdam helpt u graag bij het verwijderen van rode wijnvlekken. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel; u ziet uw eigendommen zo mogelijk dan ook weer terug als nieuw. Neem dus contact met ons op als u op zoek bent naar een betrouwbare wasserij en stomerij in Amsterdam.

Netex. Twee tot drie keer milieuvriendelijker dan wassen

NETEX MILIEU- EN KWALITEITSGARANTIECERTIFICAAT

Zaterdag 13 april jongstleden is Pamba Textielreiniging tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van NETEX gekwalificeerd voor het NETEX Milieucertificaat en het NETEX Kwaliteitsgarantiecertificaat. Het afgelopen jaar werd wederom met succes een audit doorlopen waarbij is gecontroleerd of en vastgesteld dat wij voldoen aan alle gestelde eisen, ook wettelijke eisen. De hele bedrijfsvoering en alle processen zijn van dien aard dat goede en veilige arbeidsomstandigheden, kwaliteit en ook duurzaamheid en milieuvriendelijkheid geborgd zijn. Pamba Textielreiniging benadrukt daarmee het professionele en duurzame karakter van hedendaagse textielreiniging. Onafhankelijk onderzoek door TNO laat zien dat professionele textielreiniging twee tot drie keer milieuvriendelijker is dan wassen in de huishoudwasmachine.

Wat is NETEX?

NETEX staat voor Nederlandse Vereniging van Textielreinigers. Deze organisatie is opgericht in 1919 en controleert de kwaliteit van textielreinigers in Nederland. Met een kantoor in het hart van de Betuwe heeft NETEX een perfecte locatie midden in Nederland. Ongeveer 60% van de textielreinigers in Nederland is aangesloten bij NETEX. Willen stomerijen een certificaat bemachtigen van NETEX dan moeten zij aan een aantal voorwaarden wat betreft kwaliteit voldoen. Op die manier weet de klant dat wanneer zij voor een stomerij kiezen met een NETEX certificaat zij voor kwaliteit kiezen.

Professionele wasserij 2 tot 3x milieuvriendelijker dan thuis

Wist u dat wassen via een professionele wasserij tot 5x milieuvriendelijker en tot 3x energiezuiniger is dan wanneer u thuis uw was draait? Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van TKT en TNO. U kunt tot wel 67% energie besparen als u bij een bedrijf uw was professioneel laat wassen en/of stomen. Dit komt onder andere omdat dergelijke bedrijven continu wassen op lage temperaturen. Hierbij is een constant programma aan het draaien waardoor er minder milieubelasting is. Ook wordt er vaker gebruik gemaakt van specifiek wasmiddel dat beter is voor het milieu. Duurzaam wassen met zo min mogelijke impact op het milieu is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Reden genoeg dus om uw was te laten wassen en stomen door een stomerij.

Bent u op zoek naar een professionele wasserij en stomerij in Amsterdam? Stomerij Pamba in Amsterdam helpt u graag verder. Klantvriendelijkheid en snelle service staan bij ons hoog in het vaandel.