NETEX certificaat

Zaterdag 13 april jongstleden is Pamba Textielreiniging tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van NETEX gekwalificeerd voor het NETEX Milieucertificaat en het NETEX Kwaliteitsgarantiecertificaat. Het afgelopen jaar werd wederom met succes een audit doorlopen waarbij is gecontroleerd of en vastgesteld dat wij voldoen aan alle gestelde eisen, ook wettelijke eisen. De hele bedrijfsvoering en alle processen zijn van dien aard dat goede en veilige arbeidsomstandigheden, kwaliteit en ook duurzaamheid en milieuvriendelijkheid geborgd zijn. Pamba Textielreiniging benadrukt daarmee het professionele en duurzame karakter van hedendaagse textielreiniging. Onafhankelijk onderzoek door TNO laat zien dat professionele textielreiniging twee tot drie keer milieuvriendelijker is dan wassen in de huishoudwasmachine.

 

Wat is NETEX?

NETEX staat voor Nederlandse Vereniging van Textielreinigers. Deze organisatie is opgericht in 1919 en controleert de kwaliteit van textielreinigers in Nederland. Met een kantoor in het hart van de Betuwe heeft NETEX een perfecte locatie midden in Nederland. Ongeveer 60% van de textielreinigers in Nederland is aangesloten bij NETEX. Willen stomerijen een certificaat bemachtigen van NETEX dan moeten zij aan een aantal voorwaarden wat betreft kwaliteit voldoen. Op die manier weet de klant dat wanneer zij voor een stomerij kiezen met een NETEX certificaat zij voor kwaliteit kiezen.

 

Professionele wasserij 2 tot 3x milieuvriendelijker dan thuis

Wist je dat wassen via een professionele wasserij tot 5x milieuvriendelijker en tot 3x energiezuiniger is dan wanneer je thuis de was draait? Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van TKT en TNO. Je kunt tot wel 67% energie besparen als je bij een bedrijf jouw was professioneel laat wassen en/of stomen. Dit komt onder andere omdat dergelijke bedrijven continu wassen op lage temperaturen. Hierbij is een constant programma aan het draaien waardoor er minder milieubelasting is. Ook wordt er vaker gebruik gemaakt van specifiek wasmiddel dat beter is voor het milieu. Duurzaam wassen met zo min mogelijke impact op het milieu is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Reden genoeg dus om jouw was te laten wassen en stomen door een stomerij.

Ben je op zoek naar een professionele wasserij en stomerij in Amsterdam? Stomerij Pamba in Amsterdam helpt je graag verder. Klantvriendelijkheid en snelle service staan bij ons hoog in het vaandel. Neem contact op! 

cashmere laten reinigen

Cashmere laten reinigen

Cashmere staat bekend om zijn zachtheid en luxueuze uitstraling. Bij Pamba Textielreiniging begrijpen we als geen ander de waarde van deze luxe stof. Daarom bieden wij een speciaal reinigingsproces dat is afgestemd op de unieke behoeften van cashmere. Wil jij je cashmere kledingstuk laten

Lees meer
Samenwerking 1/OFF Paris (re)made

Samenwerking 1/OFF Paris

Deze week zijn wij opnieuw met veel plezier een samenwerking aangegaan met met 1/OFF Paris (re)made. 1/OFF is een modelabel waar het recyclen van kleding centraal staat. De visie van dit innovatieve bedrijf is dat modeartikelen niet langer wegwerpbaar zijn, maar onderdeel uitmaken van een

Lees meer
× Whatsapp